لیلا علی آبادی کارشناس مامایی
شماره نظام پزشکی: م-66438
عضو انجمن علمی مامایی ایران
گذشت اون دورانی که میگفتند تنبلی تخمدان هیچ درمانی نداره و مراجعی که از عوارض و علائم تنبلی تخمدان شکایت داشت رو نا امید روانه منزل میکردن و میگفتن تا آخر عمرت خوب نمیشه. اما در تحقیقات جدید کشف شده که اصلاح سبک زندگی متناسب با بدن هر فرد میتونه در درمان و بهبود علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک موثر باشه و شما میتونید امیدوار باشید که به صورت طبیعی میتونید باردار بشید و مادرشدن رو تجربه کنید.
توصیه های زیادی تو اینترنت هست که با یک سرچ ساده میتونی پیداشون کنی اما آیا مطمئن هستی که برای شما راهکار مناسبی هست و آیا با اون توصیه عمومی به بدن خودت آسیب نمیزنی؟
ما این اطمینان رو به شما میدیم که اگر با این دوره شروع به اصلاح سبک کنید هم وزنتون به حالت متعادل درمیاد و هم بعد از سه ماه دیگه تو سونوگرافی خبری از تنبلی تخمدان نیست. فقط باید بخوای که درمان بشی
🤩مهم:این تدابیر را برای سه ماه باید رعایت کنید تا نتیجه بگیرید. درمان شما منوط به رعایت رژیم و تدابیر می باشد در غیر این صورت امیدی به درمان نداشته باشید🥰
از اونجایی که درمان تنبلی تخمدان نیاز به صبوری و تداوم داره تا شما درمان رو بعد از یکی دو هفته رها نکنید این دوره پشتیبانی دارد که شما هر گونه سوال یا ابهامی برایتان پیش آمد که در بستر اپلیکیشن های موجود(ایتا و واتس آپ و …) فراهم شده می توانید سوالات و ابهامات خود را به پرسید و طی 24 ساعت منتظر پاسخگویی باشید.
بعد از تهیه دوره با شما تماس گرفته میشود و رژیم نسبت به شرایط شما نوشته و این رژیم برای سه ماه شما نوشته و تهیه می شود.
در گذشته باور بر این بود که تنبلی تخمدان درمانی ندارد و فرد مبتلا به تنبلی تخمدان ناچار است تا آخر عمر با آن درگیر باشد. اما امروزه به این نتیجه رسیدند که تنبلی تخمدان حاصل زندگی ماشینی امروزی است.
سبک زندگی اشتباه امروزه که در ادامه به تفضیل به ان میپردازیم تغییرات زیادی روی کارکرد بدن ما دارد و میتواند مشکلات عدیده ای را ایجاد کند که یکی از این مشکلات، اختلال عمکرد تخمدان هاست و با تنبلی تخمدان خود را نشان میدهد.
برای اصلاح سبک زندگی برای تنبلی تخمدان مناسب لازم است در ابتدا طبع بدن شما تشخیص داده شود تا تدابیر اصلاح سبک زندگی متناسب با بدن شما به صورت اختصاصی به شما داده شود. برای مثال کسی که طبع سرد و خشک دارد اصلا فعالیت ورزشی زیاد و سنگین ممکن است تنبلی تخمدانش را بدتر کند و تاثیر معکوس داشته باشد. پس برای دریافت تدابیر و اصلاح سبک زندگی لازم است حتما طبع و مزاج مرضی خود را بدانید
تغییرات در اصلاح سبک زندگی برای تنبلی تخمدان میتواند به کنترل علائم سندروم تخمدان پلیکیستیک کمک کند. علاوه بر تغییرات در رژیم غذایی، توصیههای زیر نیز میتوانند موثر باشند:
نکته مهم: تمامی مواردی که گفته می شود باید زیر نظر مشاوره باشد.
سریعترین درمان تنبلی تخمدان استفاده از قرص های هورمونی استروژنی و پروژسترونی و یا پروژسترونی به تنهایی است که هم سیکل قاعدگی را منظم میکند و علائم هیپرآندروژنمی را بهبود میبخشد. این قرص ها باید از نسل چهارم قرص های هورمونی مثل یاز، یاسمین و روکین و یا دیان استفاده شود.
برای انتخاب قرص و داروی مناسب بدن شما حتما با درمانگر خود مشورت کنید و سرخود دارو مصرف نکنید. چون در صورت مصرف اشتباه حتی ممکن است باعث مرگ شود.
عیب استفاده از قرص های هورمونی این است که بدن به هورمون های خارجی عادت میکند به نوعی به آنها معتاد میشود و در صورت قطع دارو نمیتواند عملکرد خود را انجام دهد و فقط در حضور قرص، شما شاهد کاهش علائم هستید و به محض قطع دارو ممکن است علائم دوباره برگردند.
پس سریعترین راه درمان تنبلی تخمدان بهترین راه درمان آن نیست.
بهترین درمان تنبلی تخمدان اصلاح سبک زندگی و رژیم می باشد.
درمان تنبلی تخمدان بهترین روش برای هر فرد ممکن است با توجه به عواملی مانند وضعیت جسمی و تاریخچه پزشکی او متفاوت باشد. به همین دلیل است که مشورت با مشاوره خود و دریافت تشخیص و درمان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
در نهایت، تنبلی تخمدان یک اختلال جدی و قابل درمان است که نیازمند روش درمانی مناسب و هماهنگ با وضعیت فرد است. استفاده از قرص های هورمونی می تواند یکی از راه های درمانی باشد، اما باید با دقت و زیر نظر مشاور مامایی تجویز شود. همچنین، روش های دیگری نیز ممکن است شامل داروها و رژیم غذایی مختلف باشند. در هر صورت، مشورت با مشاوره متخصص و رعایت تمام دستورالعمل های درمانی اساسی است.
من با رژِیم تنبلی تخمدان واصلاح سبک تون خانوم علی آبادی ماه دوم رژیم باردار شدم اصلا باورم نمی شد بازم ممنون
#
من با اصلاح سبک زندگی و با استفاده از راهنمایی خانوم علی آبادی بعد از سه سال باردار شدم ازتون ممنونم❤️
#
ممنون خیلی خوشحال هستم که بدون دارو پریود شدم همیشه با آمپول پریود می شدم
#
سلام من پریود هام خیلی نامنظم بود دو سه ماه یکبار پریود میشدم وزنمم خیلی کم بود اما با پشتیبانی شما و رژیمی که بهم دادید خداروشکر پریود هام منظم تر شد
#
فرق رژیم شما با بقیه رژیم ها پشتیبانی عالی تون هست که زنگ میزدید پیگیری می کردید
#
سلام خانم علی ابادی ممنون بابت رژیم کاهش وزن که بهم دادید. انجام دادنش خیلی سخت نبود ظرف سه ماه پریود هامم منظم شد از شما ممنونم
#
نام و شماره خود را در فرم وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.
مدت زمان درمان تنبلی تخمدان میتواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد، بسته به شدت علائم و روشهای درمانی مورد استفاده. تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول انجامد، در حالی که درمان دارویی ممکن است به چند ماه نیاز داشته باشد تا نتایج قابل توجهی را نشان دهد
درمان تنبلی تخمدان نیازمند صبر، پشتکار و پیگیریهای منظم است. هر فردی ممکن است تجربه متفاوتی از درمان داشته باشد و مدت زمان بهبودی نیز متفاوت خواهد بود. با این حال، با ترکیبی از تغییرات سبک زندگی، داروهای مناسب ، میتوان علائم را به طور قابل توجهی کاهش داد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید. مشورت مداوم با پزشک و پیگیری دقیق درمانها کلید موفقیت در مدیریت این اختلال است.مشاوره مامایی لیلا علی آبادی در کنار شما هست تا به صورت قطعی درمان شوید.
این دوره درمان سه ماه می باشد
بله پشتیبانی توسط خود خانوم علی آبادی انجام می شود.پشتیبانی فقط و در اپلیکیشن های (واتس آپ و ایتا و …)انجام می شود و سوالاتی که می پرسید طی 24 ساعت منتظر پاسخ باشید.
تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلیکیستیک مجموعه علائم بالینی و آزمایشگاهی است که به صورت تدریجی ایجاد میشود و منجر به عوارض مختلفی همچون اختلال قاعدگی و پرمویی بدن و آکنه میشود. تنبلی تخمدان یکی از شایعترین علت های نازایی زنانه میباشد چون در افراد مبتلا ، هورمون های تخمدان به خوبی ترشح نمی شوند و تخمکگذاری اتفاق نمیافتد.
درمان تنبلی تخمدان برخلاف باور عموم به راحتی ممکن است به شرطی که فرد انگیزه درمان داشته باشد و در روند درمان صبور و پرتلاش باشد و شما عزیزی که مبتلا به تنبلی تخمدان هستید با روش های طب نوین و سنتی و اصلاح سبک زندگی میتوانید به بهبود علائم و درمان امید داشته باشید که 100 درصد درمان میشود.
این بیماری به این صورت است که افراد مبتلا به آن به جای یک فولیکول بزرگ در هر ماه، چند فولیکول به صورت نیمه رشد کرده و بزرگ می شوند و این نوع فولیکول ها تخمک گذاری خوبی نداشته و در هر ماه تخمک آزاد نمیشود. بنابراین این فولیکول ها در تخمدان باقی میمانند و از بین نمیروند و از مسیر طبیعی ماهانه خارج می شود و برای همین افراد در بارداری به مشکل می خورند و تخمدان بیش از پیش عملکرد خود را از دست میدهد. طبق تحقیقات انجام شده حدود ۷۰ درصد زنان و دختران ۱۵ تا ۴۵ سال مبتلا می شوند.
تنبلی تخمدان با چاقی همراه است اما به این معنی نیست که در افراد لاغر تنبلی تخمدان را نمیبینیم. یک درمانگر حرفهای براساس تفاوتافراد و سن و طبع بدن فرد درمان پیشنهاد میدهد و برای همه یک نسخه نمیپیچد.
اگر دو علامت از سه علامت نام برده زیر را دارید شما میتوانید به تنبلی تخمدان مبتلا باشید:
1.اختلال قاعدگی:
یعنی سیکل ها نامنظم میشود. فرد دیر یا زودتر از موئد پریود میشود. مثلا آمنوره یا الیگومنوره میدهد. آمنوره به این معنی است که از اخرین باری که فرد پریود شده است حدود 3 ماه است که میگذرد. الیگومنوره به سیکل های قاعدگی گفته میشود که بیشتر از 35 روز طول میکشد یعنی از اولین روز این قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی بیشتر از 35 روز است. بعضی افراد هم دچار خونریزی های شدید و آزاردهنده میشوند. بعضی افراد قبل از قاعدگی دچار لکه بینی میشوند و نمیدانند این لکه بینی ها را جز سیکل قاعدگی حساب کنند یا خیر
البته این نکته را باید اضافه کنم که الیگومنوره در نوجوان به گونه دیگری تعریف میشود. اگر نوجوانی به تازگی پریود شده است و هنوز دو سال از اولین پریودی اش نگذشته است، به دلیل اینکه هنوز ارتباط بین سیستم مغزی و رحم و تخمدان به درستی شکل نگرفته است و سیکلها باعدم تخمکگذاری همراه است ممکن است نوجوان دیربه دیر پریود شود و از 35 روز یکبار هم بگذرد. پس با توجه به سن فرد در مورد اختلال قاعدگی تصمیمگیری میشود.
2.هیپرآندروژنیسم:
هیپرآندروژنمی یعنی هورمون های مردانه مثل تستوسترون در بدن خانم زیاد شده است که خود را با علائم مردانه شدن نشان میدهد. هیپرآندروژنیسم میتواند با علائم بالینی مثل:
در حالت طبیعی که زنان به این بیماری مبتلا نیستند مقداری هورمون مردانه در خون آن ها وجود دارد که مشکلی به وجود نمی اورد اما در افرادی که مبتلا به بیماری تنبلی تخمدان هستند میزان این هورمون از حالت طبیعی بیشتر بوده و علایمی ذکر شده در بالا را از خود نشان می دهد. هم علائم بالینی و ظاهری شما و هم تست های آزمایشگاهی میتواند در تشخیص کمک کننده باشد.
3. نمای سندروم تخمدان پلی کیستیک در سونوگرافی:
در سونوگرافی انجام شده تعداد فولیکول های ریز با سایز های کمتر از 1 سانتیمتر دیده میشود و تعداد فولیکول ها باید بالای 20 عدد باشد. این فولیکول ها در افزایش سایز تخمدان ها در حد 2-5 برابر حالت نرمان نقش دارند. سونولوژیست با انجام سونوگرافی با توجه به اینکه شما نوجوان یا یه فرد بالغ هستید و همچنین بر اساس اینکه سونوگرافی به صورت واژینال یا شکمی انجام شده است گزارشی از تعداد فولیکلول و سایز آنها و حجم تخمدان به ما میدهد و به تشخیص ما خیلی کمک میکند.
در نوجوان به علت تعداد زیاد فولیکول به صورت طبیعی سونوگرافی ارزش ندارد و بیشتر از روی علائم بالینی و آزمایشگاهی تشخیص میگذاریم.
4. کمبود ویتامینهایی چون: فولیک اسید، منیزیم، بی 12 ، زینک و ویتامین D سبب بروز ان می شود .
اگر این علائم را دارید با مشاورین ما در ارتباط باشید. مشاوره مامایی لیلا علی آبادی با تضمین ۱۰۰ درصدی درمان تنبلی تخمدان شما را تضمین میکند. فقط کافیه روی دکمه رزرو نوبت کلیک کنید.
بعضی افراد مبتلا به تنبلی تخمدان که دیر به دیر پریود میشوند چون پریودی را دوست ندارند درمان خود را عقب میاندازند و یا فکر میکنند چون در حال حاظر قصد بارداری ندارند از عدم تخمکگذاری به عنوان یک روش پیشگیری استفاده میکنند و درمان خود را پیگیری نمیکنند. در صورتی که نمیدانند در دراز مدت چه عوارض زیاد و خطرناکی را به جان میخرند. قاعدگی نشانه سلامت و تعادل بدن است و سلامت رحم و تخمدان را فراهم میکند. در طب سنتی گفته شده که قاعدگی باعث تعادل میل جنسی میشود و بوی خوش در بدن خانمها ایجاد میکند.
تنبلی تخمدان اگر درمان نشود میتواند با عوارض زیر همراه باشد:
یادمه در دوران دانشجویی در واحد درمانگاه زنان پزشک متخصص زنان در جواب سوالِ من چیکار کنم تنبلی تخمدانم خوب بشه نوجوانی که از علائم تنبلی تخمدان به ستوه آمده بود و موهای زائد بسیاری روی چانه داشت و از وزن زیاد رنج میبرد گفت تنبلی تخمدان درمان نداره
یا خیلی مریض ها بودن رفتن سونوگرافی انجام بدن دکتر سونولوژیست بهشون گفته تو تخمدان هات تنبله دیگه باردار نمیشی برو مرکز ناباروری و برای بارداری اقدام کن و مریض رو ناامید و گریان بدرقه میکنند.
آرزوم بود ای کاش میتونستم به همه ی افراد ناامید از درمان مبتلا به تنبلی تخمدان بگم که تنبلی تخمدان صد در صد درمان داره برای کسی که بخواد و صبورانه مراحل درمان رو طی میکنه. فقط باید بخوای که درمان بشی بقیه اش رو بسپار به ما. تنبلی تخمدان همیشگی نیست و با اصلاح سبک زندگی قابل درمان است.
تنبلی تخمدان اگر درمان نشود میتواند با عوارض زیر همراه باشد:
خط اول درمان تنبلی تخمدان اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان است. شما باید برنامه غذایی خود را طوری قرار دهید که حداقل روزانه 30 کیلوکالری انرژی کمتر از قبل دریافت کنید و رژیم غذایی کم کربوهیدرات ضروری است. کربوهیدرات مثل سیبزمینی، ماکارونی و نان و… میباشد.
اصلاح سبک زندگی یعنی 6 مورد از اصول شش گانه سلامتی را رعایت کنید:
بدن ما برای حیات یک سری پروسه ها و متابولیسم و فرایند انجام میدهد تا مواد غذایی و مورد نیاز سلول ها و اندام هارا به آنها برساند. در اخر یک سری مواد زائد ایجاد میشود که از طریق عرق کردن، دفع ادرار و مدفوع و حتی رشد موهای زائد دفع میشود. اما همیشه کمی مواد زائد میماند که نمیتواند از این طریق دفع شود. این مواد جزئی هستند و مشکلی را ایجاد نمیکنند اما زمانی که تجمع پیدا کنند روی اندام های بدن تاثیر میگذارند و بیماری ایجاد میکنند مثلا در رحم و تخمدان ها تنبلی تخمدان را ایجاد میکند.
این مواد جزئی مانند همان خورده شیشه هایی است که زیر فرش قائم کردید تا بعدها به آن رسیدگی کنید اما با گذشت زمان فراموش میکنید و در آنجا تجمع مییایند. برای دفع این مواد زائد که با راه های طبیعی مثل ادرار و مدفوع دفع نمیشوند ورزش بهترین راه است.
ساده ترین ورزش دوی درجا است. باید روزی 7 بار 5-10 دقیقه درجا بدوید. ورزش های کششی سبب بهبود انسولین خون میشود. ورزش کردن باعث این می شود فرد دچار اضافه وزن و چاقی نشود . ورزش جریان خون بدن فرد رو افزایش میدهد و خون غلیظ تجمع یافته جریان میابد و این روند باعث دفع مواد زائد رحم و تخمدان می شود. ورزش کردن همچنین استرس را کاهش میدهد و به بهبود خواب کمک میکند.
زمان مناسب ورزش حدود دو تا سه ساعت پس از خوردن هر وعده غذایی( برحسب مزاج)، بعد از دفع ادرار و مدفوع میباشد. از ورزش حین گرسنگی شدید و پری شکم بپرهیزید.
تا زمانی که رنگ چهره به سمت سرخی افزایش مییابد و سبکی و نشاط ایجاد کند و تعرق و تنفس ورزشکار به بیشتری میزان برسد فعالیت بدنی و ورزش ادامه یابد . بیشتر از این میزان موجب ضعف میشود.
برای درمان تنبلی تخمدان با طب سنتی در ابتدا باید طبع بدن شما مشخص شود تا تدابیر غذایی مناسب بدنتان به شما داده شود تا رعایت کنید.
یکی از روشهای معمول درمان تنبلی تخمدان مصرف داروها است. این داروها ممکن است شامل هورمونهای تیروئید، تنظیم کننده چربی خون و سایر مشکلات مرتبط با تنبلی تخمدان باشد. استفاده از داروها به منظور تنظیم ترشح هورمونها و محرک تخمک گذاری در بعضی از موارد مفید است.
در بسیاری از موارد، درمان تنبلی تخمدان ممکن است نیازمند تغییر در سبک زندگی باشد. این تغییرات میتواند شامل تغییرات رژیم غذایی، تمرین منظم و کاهش استرس باشد. استرس نوعی دشمن برای سلامتی عمومی است، و در مورد زنان مبتلا به تنبلی تخمدان نقش مهمی در كاهش فعالیت تخمدانها و نیز عدم رشد تخمکهای آنها دارد. با کاهش استرس و رعایت رژیم غذایی سالم، میتوان امکان باروری را در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان افزایش داد.
بنابراین، درمان تنبلی تخمدان یک چالش مهم در زندگی زنان است که نیازمند تشخیص و درمان صحیح است. با استفاده از روشهای درمانی موجود و یا با مشاوره با یک تیم متخصص، میتوانید بهبودی در زندگی خود و افزایش امکان باروری خود را تجربه کنید. همواره بهتر است در انتخاب روش مناسب، می توانید با مشاوره مامایی لیلا علی آبادی مشورت کنید تا بهترین نتیجه را به دست بیاورید.
درمان تنبلی تخمدان یکی از چالشهای بزرگ درمانی برای زنان است که ممکن است باعث مشکلاتی همچون بی نظمی قاعدگی، عدم تخمکگذاری و ناتوانی در باروری شود. تشخیص تنبلی تخمدان به دلیل وجود علائم مشخص با مراجعه به ماما به روشهای مختلف صورت میپذیرد. اما درصورت عدم توانایی یا نیاز به درمان در منزل، چه راهکارها و تکنیکهایی وجود دارد که میتوانند کمک کننده باشند؟
یکی از اصلیترین راهکارها برای درمان تنبلی تخمدان در خانه، تغذیه مناسب و سالم و تغییرات در سبک زندگی و زندگی روزمره است. انجام ورزش منظم، مصرف غذاهای سالم و ارتباط موثر با مشاوره میتواند بهبودی را تسریع کند. بعضی از مواد غذایی که میتوانند به تحریک تخمدانهای غیرفعّال کمک کنند شامل ماهیهای چرب دریایی، صیفیجات سبز تازه، میوههای خاص و سبزیجات هستند. اما در هر صورت، بهبود تغذیه و استفاده از مواد غذایی سالم یکی از روشهای اساسی در درمان تنبلی تخمدان در خانه است.
درمان تنبلی تخمدان در خانه همچنین میتواند شامل استفاده از روشهای طب سنتی و گیاهی باشد. مصرف گیاهانی مانند زعفران، زنجبیل و شوید میتواند به تنظیم هورمونها و بهبود عملکرد تخمدان کمک کند.
در اینجا چند راهکار برای درمان تنبلی تخمدان (سندرم تخمدان پلیکیستیک) در خانه به صورت تیتر وار آورده شده است:
این روشها ممکن است به کاهش علائم تنبلی تخمدان کمک کنند، اما مشورت با پزشک همچنان ضروری است.
نکته خوشحال کننده این است که شما با تهیه رژیم غذایی تنبلی تخمدان لیلا علی آبادی تمامی موارد را در اصلاح سبک زگی شما در نظ گرفته شده و برای هر بیمار این اصلاح فرق میکنید و طبق علائمی که از شما گرفته می شود این رژیم تهیه می شود.
ابتلا به مشکل تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک موردی است که امروزه بسیار شایع شده و خیلیها آن را تجربه میکنند که ممکن است منجر به مشکلاتی مانند عدم باروری و عدم تنظیم دوره قاعدگی شود. درمان تنبلی تخمدان معمولاً شامل مصرف داروها میشود که به منظور تنظیم سطح هورمونها و افزایش فعالیت تخمدانها استفاده میشود.
یکی از بهترین قرصهای موجود برای تنبلی تخمدان، قرص متفورمین است. این قرص به عنوان یک داروی ضد دیابت شناخته میشود، اما همچنین میتواند در درمان تنبلی تخمدان موثر باشد. متفورمین با کاهش مقدار اینسولین در بدن کمک میکند و باعث افزایش حساسیت تخمدانها به هورمونهای تنظیم کننده سطح هورمونها میشود.
قرصهای تنبلی تخمدان دیگر شامل قرصهای تنظیم کننده هورمون میشوند که میتوانند به تنظیم دوره قاعدگی و افزایش فعالیت تخمدانها کمک کنند. این قرصها معمولاً توسط ماما و پزشک تجویز میشوند و باید با تجویز و تحت نظارت ایشان مصرف شوند.
به طور کلی، درمان تنبلی تخمدان نیازمند نظارت و مشاوره مامایی و پزشکی است و هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا مصرف داروها باید تحت نظر ماما انجام شود. همچنین، اصلاح سبک زندگی و ورزش منظم و کنترل وزن نیز میتواند به بهبود وضعیت تنبلی تخمدان کمک کند.
بهبود وضعیت تنبلی تخمدان نیازمند صبر و پیگیری است و با رعایت دستورات مامایی و پزشکی میتوانید به بهبود وضعیت خود برسید.
اگر شما هم جزو این دسته خانمها هستید و فکر میکنید که به خاطر تنبلی تخمدان حتماً باید به دنبال راهکار دارو درمانی باشید، این مقاله مخصوص شماست. در این مقاله قصد داریم برایتان توضیح دهیم که بهترین دارو برای تنبلی تخمدان چیست.
درست است که شما باید یک سبک زندگی سالم داشته باشید اما در کنارش یک سری موارد را به عنوان بهترین دارو معرفی میکنند که اگر بتوانید مصرف آن را در پیش بگیرید، مطمئناً به نتیجه عالی خواهید رسید. با ما همراه باشید تا در این باره اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار دهیم.
قرصهایی که داخل آنها پروژستین و استروژن استفاده شده باشد، برای خانمهای مبتلا به تنبلی تخمدان مناسب هستند، زیرا سطح استروژن در بدن را تنظیم میکنند. تنظیم هورمونها میتواند عاملی برای جلوگیری از خونریزیهای غیر طبیعی باشد. البته که خیلیها به جای قرص از رینگ واژن هم استفاده میکنند.
پروژستین هم یکی دیگر از مواردی است که به عنوان دارو آن را تجویز میکند. شما هر ماه یا دو ماه یکبار به مدت ۱۰ الی ۱۴ روز میتوانید از آنها استفاده کنید تا چرخه قاعدگیتان تنظیم شود. البته که همه اینها باید تحت نظر درمانگرتان باشد.
این هم یکی دیگر از قرصهای ضد بارداری است که برای درمان تنبلی تخمدان پلی کیستیک از آن استفاده میکنند. این هم یک داروی ترکیبی است که میتواند تخمک گذاری را تنظیم کرده و قاعدگی را منظم کند. همچنین اگر خانمها قصد بارداری داشته باشند، با این قرص به نتیجه بهتری میرسند.
در گذشته باور بر این بود که تنبلی تخمدان درمانی ندارد و فرد مبتلا به این مشکل ناچار است تا آخر عمر با آن دستوپنجه نرم کند. اما امروزه با تحقیقات علمی و شناخت بهتر از علل این اختلال، به این نتیجه رسیدهاند که تنبلی تخمدان عمدتاً ناشی از زندگی ماشینی و سبک زندگی ناسالم امروزی است.
سبک زندگی اشتباه، شامل تغذیه ناسالم، کمتحرکی، استرس مزمن و عادات نامناسب خواب، تاثیرات قابلتوجهی بر عملکرد سیستمهای مختلف بدن، از جمله سیستم تولیدمثل زنان دارد. این تغییرات به اختلالات هورمونی منجر میشود که یکی از آنها تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) است.
تشخیص طبع و مزاج: برای اصلاح سبک زندگی در جهت مدیریت تنبلی تخمدان، اولین گام تشخیص طبع و مزاج بدن شما است. این تشخیص کمک میکند تا تدابیر مناسب برای اصلاح سبک زندگی بهطور اختصاصی و بر اساس نیازهای بدن شما تعیین شود. بهعنوان مثال، فردی که دارای طبع سرد و خشک است، باید از فعالیتهای ورزشی شدید و بیش از حد پرهیز کند، زیرا این فعالیتها میتوانند علائم تنبلی تخمدان را تشدید کنند. بنابراین، برای دریافت راهکارهای مناسب، حتماً با یک مشاور متخصص در زمینه طب سنتی یا تغذیه مشورت کنید تا با تشخیص دقیق مزاج و وضعیت بدنی شما، راهنماییهای لازم را ارائه دهد.
نکات کلی اصلاح سبک زندگی برای تنبلی تخمدان:
ورزش منظم: فعالیت بدنی روزانه، حتی به میزان کم، میتواند به بهبود عملکرد تخمدانها کمک کند. ورزشهای ملایم مانند پیادهروی، شنا و یوگا، تاثیر مثبتی بر تعادل هورمونی دارند.
تغذیه سالم: یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با مزاج شما، که شامل مصرف مناسب پروتئینها، چربیهای سالم و کربوهیدراتهای پیچیده است، میتواند به کنترل سطح انسولین و کاهش علائم تنبلی تخمدان کمک کند. از مصرف غذاهای فرآوریشده، قندهای افزوده و غذاهای با شاخص گلیسمی بالا پرهیز کنید.
مدیریت استرس: استرس میتواند یکی از عوامل تشدیدکننده تنبلی تخمدان باشد. تمرینهای ذهنی مانند مدیتیشن، یوگا، و تمرینات تنفسی به کاهش سطح استرس و بهبود عملکرد هورمونی کمک میکنند.
خواب کافی و منظم: خواب کافی و با کیفیت از اهمیت ویژهای برخوردار است. سعی کنید هر شب حداقل 7 تا 8 ساعت بخوابید و یک الگوی خواب منظم داشته باشید.
مصرف میوه و سبزیجات تازه: افزودن میوهها و سبزیجات تازه و سرشار از آنتیاکسیدانها به رژیم غذایی، به بهبود سلامت عمومی و کاهش علائم تنبلی تخمدان کمک میکند.
پرهیز از مصرف مواد مضری مانند الکل و سیگار: این مواد تاثیرات منفی بر عملکرد هورمونی دارند و باید از مصرف آنها خودداری کنید.
پرهیز از مصرف غذا در شرایط نامناسب: هنگام استرس، خستگی یا خوابآلودگی غذا نخورید. این کار میتواند به افزایش سطح انسولین و بدتر شدن علائم تنبلی تخمدان منجر شود.
مشاوره و نظارت: تمامی نکات ذکر شده باید تحت نظر یک مشاور یا متخصص انجام شود. درمان تنبلی تخمدان نیازمند یک رویکرد چندجانبه است که شامل تغییرات سبک زندگی، مشاوره تغذیهای، و در برخی موارد، درمانهای دارویی میشود.
در کنار روشهای درمانی پزشکی، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان روشی طبیعی میتواند در مدیریت علائم این بیماری موثر باشد. با این حال، باید توجه داشت که میزان و نحوه مصرف گیاهان دارویی باید حتماً زیر نظر پزشک یا کارشناس ماما باشد، زیرا مصرف نادرست آنها ممکن است به جای کمک، عوارضی ایجاد کند.
در ادامه به معرفی برخی از گیاهان دارویی موثر در کاهش علائم تنبلی تخمدان و تنظیم چرخه قاعدگی میپردازیم که به دلیل خواص طبیعی خود میتوانند به بهبود این بیماری کمک کنند. همچنین، رژیم غذایی مناسب که توسط کارشناس مامایی خانوم لیلا علی آبادی نوشته میشود به صورت تخصصی می باشد که در مدیریت تنبلی تخمدان موثر است، مزایای فراوانی دارد و میتواند به بهبود سطح انرژی، کاهش وزن و تعادل هورمونی کمک کند.
شیرینبیان: این گیاه به دلیل خواص ضد التهابی و آنتیآندروژنی خود میتواند به کاهش سطح هورمونهای مردانه مانند تستوسترون کمک کند. مصرف منظم شیرینبیان ممکن است به کاهش علائمی مانند موهای زائد و بهبود قاعدگیهای نامنظم کمک کند.
دانه کتان: دانههای کتان غنی از فیبر و لیگنانها هستند که میتوانند به کاهش سطح آندروژنها و تعادل هورمونی کمک کنند. همچنین، دانه کتان میتواند به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش قند خون کمک کند.
چای بابونه: بابونه خاصیت آرامبخشی دارد و میتواند به کاهش استرس کمک کند که یکی از عوامل تشدیدکننده تنبلی تخمدان است. همچنین بابونه ممکن است به تنظیم قاعدگی کمک کند.
خارخاسک: خارخاسک بهعنوان یک گیاه آنتیآندروژنی عمل میکند و میتواند در کاهش سطح تستوسترون و بهبود علائم مانند آکنه و موهای زائد موثر باشد. همچنین، این گیاه به تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود تخمکگذاری کمک میکند.
ژل آلوئه ورا: آلوئه ورا بهطور معمول برای بهبود پوست و دستگاه گوارش استفاده میشود، اما برخی مطالعات نشان دادهاند که ممکن است به بهبود قاعدگیهای نامنظم کمک کند و به تنظیم هورمونها کمک کند.
دارچین: دارچین یکی از بهترین گیاهان برای بهبود حساسیت به انسولین است. در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان که مقاومت به انسولین دارند، دارچین میتواند به کاهش قند خون و بهبود تعادل هورمونی کمک کند.
چستبری (Vitex): چستبری به تعادل هورمونی و بهبود عملکرد تخمدان کمک میکند و به تنظیم قاعدگی و کاهش علائم PMS (سندروم پیش از قاعدگی) در زنان مبتلا به PCOS موثر است.