ممکن است با این موضوع درگیر باشید که مدتها است برای باردار شدن تلاش میکنید، اما نتیجهای نمیگیرید. بدن انسان آناتومی بسیار پیچیدهای دارد و دلایل زیادی وجود دارند که میتوانند علت مستحکمی برای عدم بارداری افراد باشند. در حقیقت عللی مثل وجود بینظمی در تخمک گذاری و یا مشکلات ساختاری که در سیستم تناسلی زن و مرد وجود دارد میتواند باعث جلوگیری از بارداری ساده شما بشود.
اما مهمترین مسئله این است که باید درباره این موضوع اطلاعات بدست آورید و از این طریق به حل این مشکل بپردازید. اگر قصد دارید درباره علل ناباروری زنان و اینکه چرا باردار نمیشم اطلاعات بیشتری کسب کنید، در این مقاله با مشاوره مامایی لیلا علی آبادی همراه باشید باشید.
Infertility is a condition where you can’t get pregnant after one year of trying to conceive. Causes of infertility can include ovulatory disorders, endometriosis, low sperm count or low testosterone. The risk of infertility increases as you age. Many treatment options are available for people with infertility. ناباروری وضعیتی است که پس از یک سال تلاش برای باردار شدن نمی توانید باردار شوید. علل ناباروری می تواند شامل اختلالات تخمک گذاری، اندومتریوز، تعداد کم اسپرم یا تستوسترون پایین باشد. خطر ناباروری با افزایش سن افزایش می یابد. گزینه های درمانی زیادی برای افراد مبتلا به ناباروری در دسترس است. منبع:clevelandclinic |
بچه دوم میخوام اما باردار نمیشم
اگر برای دومین بار برای باردار شدن اقدام میکنید، امکان دارد با مشکلات مختلفی روبرو شوید. در حقیقت بسیاری از افراد تصور میکنند که به دلیل داشتن یک بارداری موفقیت آمیز قبلی، برای بار دوم همه چیز برای آنها خوب پیش خواهد رفت. اما در بعضی موارد مسائلی مانند بروز آندومتریوز یا مشکلات رحمی میتواند از بارداری مجدد شما جلوگیری کند.
در اولین اقدام بهتر است استرس خود را کاهش دهید و به دنبال راه حلی برای این موضوع بگردید.زیرا اضطراب میتواند تاثیر منفی بر روی نتایج تلاشهای شما بگذارد و بهتر است بدانید که استرس و اضطراب دلایل مهمی برای بروز مشکلات ناباروری محسوب میشوند.
عموم پزشکان به بانوانی که جزو سنین زیر ۳۰ سال هستند، به مدت یک سال برای بارداری ثانویه فرصت میدهند.
این بازه زمانی برای خانمهای بالای 35 سال به 6 ماه کاهش مییابد. به طور عمومی مشکلاتی نظیر آندومتریوز، زخم لگن و یا رحم، کمیت و ضعف اسپرم، سقط جنین، چسبندگی رحم، سیگار کشیدن، لاغری و یا چاقی شدید میتواند باعث بروز مشکلاتی در بارداری ثانویه بشود.
اگر شما هم در اقدام به بارداری با مشکلاتی روبرو شدهاید، میدانید موارد مختلفی وجود دارد که پس از مراجعه به پزشک از آن مطلع خواهید شد و عوامل اصلی جلوگیری از بارداری محسوب میشوند. جدا از عوامل و مسائل پزشکی که زوجین را از داشتن یک بارداری ساده محروم میکند، مسائل مختلفی وجود دارد که باید به آن دقت داشته باشید. به عنوان مثال ممکن است به حد کافی برای باردار شدن تلاش نکرده باشید.
با این وجود با بررسیهای بیشتر توسط پزشک متخصص میتوان برای رفع این مشکلات اقدام کرد.
یکی از موارد بسیار مهم در این موضوع تلاش شما برای این مسئله است. بهتر است بدانید که بسیاری از زوجین پس از ازدواج و پس از اقدام برای بارداری باردار نمیشوند. حدود ۸۰ درصد زوجها پس از ۶ ماه تلاش به نتیجه میرسند و این از نظر روحی برای بسیاری از زنان و مردان مهم است.
بعد از ریختن اسپرم چرا باردار نمیشم
ممکن است در زمان تلاش برای بارداری با مسائل مختلفی روبرو شوید. به عنوان مثال ممکن است در مواردی با وجود وارد شدن اسپرم، باردار شدن اتفاق نیفتد. بهتر است بدانید که خارج شدن مقداری از مایع منی پس از برقراری ارتباط جنسی طبیعی است و در صورت سالم بودن اسپرمها و وارد شدن کامل این مایع به بدن احتمال بارداری افزایش مییابد. اما با این وجود به دلیل وجود مشکلات متعدد، بسیاری از افراد برای بارداری به فعالیتهایی نظیر آییوآی و آیویاف نیاز پیدا میکنند.
پریودم منظمه چرا باردار نمیشم
سوال دلایل باردار نشدن با وجود پریود منظم چیست ؟در بعضی موارد ممکن است با شرایطی روبرو شوید که با وجود داشتن پریودهای منظم، بارداری شما به تعویق بیفتد. در چنین شرایطی بهتر است بدانید که ممکن است مشکلات دیگری منجر به جلوگیری از بارداری شما شده باشد. وجود پریود منظم بدون نیاز به قرص نشان دهنده سلامت تخمدان و رحم فرد است. در حقیقت اگر کسی بدون مصرف دارو به موقع پریود شود، به معنی تخمک گذاری صحیح و بدون مشکل این فرد است. اما با این وجود مشکلات دیگری وجود دارد که بهتر است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
چرا اقدام میکنم باردار نمیشم
همانطور که اشاره شد علل زیادی وجود دارد که هر یک میتواند از بارداری ساده و صحیح شما جلوگیری کند. یکی از دلایل رایجی که منجر به عدم بارداری افراد میشود، فقدان تخمک گذاری است. در حقیقت لقاح نیازمند یک اسپرم و یک تخمک سالم است. اگر فرد در بازه زمانی تخمک گذاری خود قرار نداشته باشد، هر گونه تلاش برای بارداری با شکست مواجه خواهد شد. این موضوع یکی از دلایل رایج عدم بارداری بانوان بوده و بهتر است پیش از اقدام برای بارداری، به این مسئله دقت داشته باشید. برای مثال عدم درمان تنبلی تخمدان میتواند موجب عدم تخمک گذاری شود.
علاوه بر این توجه داشته باشید که ممکن است تخمک گذاری هر فرد دارای مشکلاتی باشد که در این صورت پریود او نامنظم خواهد بود. با این حال نمیتوان گفت وجود چرخههای قاعدگی منظم تضمین درستی برای تخمک گذاری سالم میباشد. یکی دیگر از دلایل پرتکرار برای عدم بارداری، مشکلات مرتبط با سن افراد است. عموما فرآیند بارداری برای خانمهایی با سنین بالای ۳۵ سال و مردهایی با سنین بالای ۴۰ سال ساده نخواهد بود. اما این موضوع بیانگر عدم موفقیت آنها نیست و صرفا به زمان بیشتری برای تلاش نیاز دارند.
چرا با فولیکول خوب باردار نمیشم
در طی فرآیند بارداری ممکن است از خوب بودن فولیکول خود مطلع و مطمئن باشید. اما با این وجود برای بارداری مشکلاتی داشته باشید. در ابتدا بهتر است بدانید که فولیکول مناسب در حدود ۱۸ الی ۲۰ میلی است و اگر این اعداد و ارقام در زمان تخمک گذاری شما دیده شوند، به احتمال زیاد بدون هیچ مشکلی باردار خواهید شد. توجه کنید که زمان مناسب برای اندازهگیری صحیح فولیکول حدود ۱۴ روز پس از شروع پریود میباشد. آگاهی به این موارد درباره فولیکول میتواند دید شما را نسبت به مشکلات موجود بازتر سازد و شرایط را سادهتر کند.
چرا با وجود تخمکگذاری باردار نمیشم
همانطور که میدانید عوامل مختلفی منجر به بروز مشکل در روند بارداری میشوند که هر یک اهمیت زیادی دارند. یکی از عوامل مهمی که باعث میشود با وجود تخمک گذاری، بارداری شما مشکلساز شود، مسدود بودن لولههای فالوپ است. در حقیقت بخش بزرگی از مشکلات موجود در بارداری بانوان مرتبط با مسائل آندومتریوز، لولههای فالوپ و مشکلات مرتبط با ساختار رحم است. لولههای فالوپ مسیر اتصال بین تخمدان و رحم هستند که در صورت مسدود بودن در اثر زخمهای موجود در لوله، تخمک و اسپرم با یکدیگر مواجه نخواهد شد و بارداری با مشکل روبرو میشود.
چرا با وجود سالم بودن باردار نمیشم
بخشی از زوجین که حدود ۱۰ الی ۳۰ درصد زوجها را تشکیل میدهند، با مشکلات متفاوتی در جهت بارداری روبرو میشوند که هیچگاه مشخص نخواهد شد. در حقیقت بسیاری از افراد مشاهده میکنند که با وجود سالم بودن و اقدام برای بارداری به روش صحیح، این اتفاق برایشان رخ نمیدهد. برخی از پزشکان معتقدند که مسئلهای به نام ناباروری غیر قابل توضیح وجود دارد که این زوجها با آن درگیر هستند. در چنین مواردی هر دو نفر کاملا سالم بوده و حتی هیچ گونه مشکلات زمینهای برای آنها وجود ندارد. اما با این حال در اثر مشکلات غیر قابل کشفی، دچار ناباروری خواهند شد.
چرا باردار نمیشم چیکار کنم
یکی از مشکلات رایجی که از دلایل اصلی ناباروری در زنان شمرده میشود، مشکلات مرتبط با اندومتریوز است. اندومتریوز نوعی بیماری است که در آن بافتی که دیواره رحم را میپوشاند، در قسمت خارجی رحم رشد میکند. این بیماری در بسیاری از زنان بدون وجود هیچ علامتی به وجود آمده و گسترش مییابد. بخشی از پزشکان متخصص معتقدند که اندومتریوز در ۵۰ درصد زنان باعث ناباروری شده و تنها روش تشخیص درست آن از طریق امآرآی میباشد. اگر این بیماری تا حد زیادی گسترش یابد؛ برای برطرف کردن آن به جراحی لاپاراسکوپی نیاز است.
چرا برای بار سوم باردار نمیشم
بسیاری از افراد پس از ۲ بار تجربه بارداری موفقیت آمیز، برای بار سوم دچار مشکل میشوند. موفق شدن یک زوج برای ۲ بارداری سالم دلیل خوبی برای سادگی بارداری سوم آنها نیست و ممکن است به مرور زمان و به وجود آمدن شرایط مختلف، برای بار سوم با مسائل مختلفی روبرو شوند. به عنوان مثال در بارداری سوم مهمترین مسئله، سن زن و مرد است. پس از تجربه ۳ بار فرزندآوری، اگر سن زن بالای ۳۵ سال باشد بهتر است زمان بیشتری را برای تلاش برای این مسئله اختصاص دهد و در صورت لزوم با پزشک مشورت کند.
چه چیزی باعث حامله نشدن میشود
علت این که چه چیزی باعث حامله نشدن میشود زیاد است. یکی از موارد رایجی که در ناباروری و مشکلات مرتبط با آن صدق میکند، مشکلات مرتبط با مرد است. بسیاری تصور میکنند که به دلیل حمل کردن جنین توسط مادر، مشکلات عدم بارداری تنها به زن مربوط میشود. اما ۲۰ تا ۳۰ درصد زوجین پس از انجام بررسیهای لازم متوجه میشوند که علت اصلی ناباروری از طرف مرد میباشد. در ۴۰ درصد دیگر نیز فاکتورهای عدم بارداری به هر دو طرف ارتباط دارد و این مسئله مهمی محسوب میشود. در هر صورت بهتر است از مسائل اینچنینی آگاهی داشته باشید تا به رفع آن بپردازید.
علت باردار نشدن بدون جلوگیری
باردار نشدن بدون جلوگیری میتواند به دلایل مختلفی از جمله اختلالات هورمونی (مانند تخمدان پلیکیستیک)، مشکلات پزشکی (مانند اندومتریوز یا فیبرومها)، و سن زنان باشد، که به طور طبیعی کیفیت و تعداد تخمکها را کاهش میدهد. همچنین، عدم تخمکگذاری، سبک زندگی ناپسند مانند استرس، چاقی، سیگار کشیدن و مصرف الکل نیز میتواند بر باروری تأثیر بگذارد. همچنین، نزدیکی در زمان تخمکگذاری (که معمولاً در وسط چرخه قاعدگی رخ میدهد) بسیار مهم است؛ عدم نزدیکی در این زمان میتواند شانس بارداری را کاهش دهد. در صورت عدم موفقیت در بارداری پس از چند ماه، مشورت با پزشک یا متخصص باروری توصیه میشود.
جمع بندی
یکی از سوالات اصلی در زمان تلاش برای بارداری و دریافت نکردن نتیجه، درباره علل ناباروری است. بسیاری از بانوان به دلیل شرایط زندگی و عوامل مختلفی مانند سن، تغذیه، آندومتریوز، عدم تعادل هورمونی، مشکلات رحمی و … با مشکلاتی برای بارداری روبرو هستند که بهتر است علاوه بر مراجعه به پزشک درباره آن اطلاعات کسب کنند.
برخی از سوالات متداول
برای ارائه توضیحات بیشتر، درباره دلایل ناباروری، به چند سوال پرتکرار پاسخ میدهیم.
سبک زندگی چه تاثیری در ناباروری دارد؟
یکی از عوامل تاثیرگذار در این مسئله، سبک زندگی است. سیگار کشیدن، مصرف الکل و … از جمله عواملی است که باروری را دچار مشکل میکند.
چه بیماریهای زمینهای میتوانند در عدم بارداری زنان تاثیر بگذارند؟
بیماری هایی مثل دیابت و تیروئید میتوانند در عدم بارداری موثر باشند.