کم کاری تیروئید در بارداری

آنچه در این مقاله می‌خوانید

عملکرد غده تیروئید روی تمام قسمت‌های بدن تاثیرات مستقیمی می‌گذارد. پر کار بودن یا کم کار بودن آن ممکن است، آسیب‌های زیادی برای مادر به جا بگذارد و  حتی رشد جنین را هم دچار اختلال کند‌‌. به همین دلیل نگرانی‌های زیادی برای مادر ایجاد می‌کند؛ که این حس کاملا طبیعی است. سوالات زیادی در ذهن او ایجاد می شود و به همین دلیل بهتر است که شما هم قبل از بارداری با دادن آزمایش از تنظیم بودن هورمون تیروئد خود مطمئن شوید. پس اگر  باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید؛ این متن را تا انتها با دقت مطالعه کنید.

مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی

عوارض تیروئید در بارداری بر جنین

تیروئید یکی از غدد مهم بدن است که با ترشح هورمون‌های تیروئید، عملکردهای مختلف بدن را تنظیم می‌کند. در دوران بارداری، نقش مهمی در رشد و توسعه جنین دارد. هر گونه اختلال در عملکرد این غده می‌تواند عوارض جدی برای جنین داشته باشد. غده تیروئید جنین تا 12 هفته قادر به تولید هورمون های تیروئیدی نیست بنابراین هورمون های مورد نیاز خود را از طریق بندناف مادر دریافت میکند. حال اگر مادر دچار کم کاری تیروئید باشد نمیتواند نیاز جنین را برطرف کند. بنابراین در رشد جنین اختلال ایجاد می شود.

کم کاری تیروئید: کم کاری تیروئید می‌تواند باعث کند شدن بسیاری از عملکردهای بدن شود. در صورتی که کم کاری تیروئید در بارداری درمان نشود یا درمان آن به تاخیر بیفتد، می‌تواند با خطرات زیر همراه باشد:

پرکاری تیروئید: سطوح بالای هورمون‌های تیروئید هم می‌تواند منجر به افزایش فشار خون مادر و پره اکلامپسی شود که خطر مرده زایی یا سقط جنین در دوران بارداری را افزایش می‌دهد.

درمان اختلالات تیروئید در بارداری برای سلامت مادر و جنین بسیار مهم است. با توجه به اینکه علائم اختلالات تیروئید شبیه به علائم طبیعی بارداری است، تشخیص آن می‌تواند چالش برانگیز باشد. بنابراین در صورت وجود هرگونه نگرانی یا علامتی از اختلال تیروئید، باید با پزشک که دکتر لیلا علی آبادی را پیشنهاد می‌دهیم؛ مشورت کرد.

عوارض تیروئد در بارداری بر جنین
عوارض تیروئد در بارداری بر جنین

برای کم کاری تیروئید در بارداری چه بخورم؟

کم کاری تیروئید در بارداری می‌تواند بر رشد جنین تاثیرگذار باشد. برای کنترل این وضعیت، تغذیه مناسب بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مواد غذایی که می‌توانند به بهبود عملکرد تیروئید کمک کنند، اشاره شده است:

  • غذاهای سرشار از ید: ید یکی از مواد مورد نیاز برای تولید هورمون تیروئید است. ماهی، میگو، لبنیات، تخم‌مرغ و نمک غنی از ید هستند.
  • سلنیوم: سلنیوم به تولید و تنظیم هورمون تیروئید کمک می‌کند. گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و گردو منابع خوبی از سلنیوم هستند.
  • ویتامین‌های گروه ب: ویتامین‌های گروه B به تبدیل هورمون تیروئید T4 به فرم فعال آن یعنی T3 کمک می‌کنند. گوشت، سبزیجات برگ سبز، حبوبات و غلات کامل منابع خوبی از ویتامین‌های گروه B هستند.
  • آهن: مصرف آهن نیز به تولید هورمون تیروئید کمک می‌کند. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات و سبزیجات برگ سبز منابع خوبی از آهن هستند که باید در رژیم غذایی زن باردار جای بگیرد.
  • روی: روی به تولید هورمون تیروئید کمک می‌کند. گوشت، صدف، حبوبات، غلات کامل و بادام‌زمینی منابع خوبی از روی هستند.

در نهایت به یاد داشته باشید که این توصیه‌ها تنها بخشی از رژیم غذایی سالم هستند و نباید به عنوان جایگزین درمان پزشکی در نظر گرفته شوند. بنابراین همیشه قبل از شروع هر گونه تغییر در رژیم غذایی یا مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت نیاز به دارو هم خودتان خودسرانه اقدام نکنید و حتما طبق صلاحدید مشاوره ماما پیش بروید.

برای کم کاری تیروئید در بارداری چه بخورم؟
برای کم کاری تیروئید در بارداری چه بخورم؟

میزان نرمال تیروئید در بارداری

تیروئید یکی از غدد حیاتی بدن است که نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و رشد جنین در دوران بارداری دارد. میزان هورمون‌های تیروئید در خون، که شامل TSH، T3 و T4 است، باید در حدود معینی باشد تا بارداری سالم و بدون مشکل پیش برود. میزان نرمال این هورمون‌ها ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند سن، سلامت عمومی و مرحله بارداری متفاوت باشد. اگر میزان هورمون‌های تیروئید خارج از حدود نرمال باشد، ممکن است باعث بروز مشکلاتی در بارداری و سلامت جنین شود. بنابراین اندازه‌گیری میزان هورمون‌های تیروئید جزء ضروریات پیگیری سلامت در بارداری است. در صورتی که نگران سلامت تیروئید در دوران بارداری هستید، بهتر است با مشاوره ماما خود مشورت کنید.

‌کم کاری تیروئید در بارداری و جنسیت جنین

همانطور که قبلاً اشاره شد، کم کاری تیروئید در بارداری می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. این اختلال می‌تواند منجر به کاهش سرعت رشد ذهنی کودک شود و در برخی موارد، باعث تولد نوزاد نارس، مرگ نوزاد در رحم یا حتی پاره شدن جفت می‌شود. این مسائل می‌توانند برای هر خانواده‌ای دلخراش باشند.

اما، برخلاف آنچه برخی افراد ممکن است تصور کنند، کم کاری تیروئید هیچ تاثیری بر جنسیت جنین ندارد. این فرضیه که کم کاری تیروئید می‌تواند بر جنسیت جنین تاثیر بگذارد، بر اساس شواهد علمی کاملاً نادرست است. در واقع، جنسیت جنین توسط کروموزوم‌های جنسی که در هنگام لقاح از پدر و مادر به جنین منتقل می‌شوند، تعیین می‌شود و هیچ رابطه‌ای با وضعیت تیروئید مادر ندارد!

کم کاری تیروئید در بارداری
کم کاری تیروئید در بارداری

مراجعه به پزشک برای کم کاری تیروئید در بارداری

از انجایی که کم کاری تیروئید در بارداری تاثیرات جدی بر سلامت مادر و جنین خواهد داشت؛ بنابراین در صورتی که علائمی از این اختلال مشاهده کنید، باید فوراً به پزشک متخصص زنان و غدد مراجعه نمایید. علائم کم کاری تیروئید ممکن است شامل خستگی، بدخلقی، بدن‌ درد، فراموشی، افزایش وزن، تورم و آکنه باشند.

همچنین در اوایل بارداری، پزشک معمولاً آزمایشات سه ماهه اول بارداری را که شامل آزمایش تیروئید هم است، برایتان می‌نویسد و در صورت تشخیص کم کاری تیروئید، درمان دارویی با دوز مناسب شروع می‌شود.

پس از شروع درمان، ممکن است هر چهار تا شش هفته سطح هورمون تیروئید شما را بررسی کند و دوز داروی شما را بر اساس نتایج کم یا زیاد کند.

مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی

جمع‌بندی

هورمون‌های تیروئید نقش عمده‌ای در متابولیسم بدن دارند و در سه ماهه اول بارداری برای جنین لازم و ضروری است. در این مقاله به بررسی کم کاری تیروئید در بارداری، تاثیر آن بر جنسیت جنین و روش‌های درمان کم کاری تیروئید در بارداری پرداخته شده است. اگر به دنبال راه حلی برای مدیریت کم کاری تیروئید در دوران بارداری هستید، این مقاله می‌تواند برای شما مفید باشد. در صورتی که نگران سلامت تیروئید خود در دوران بارداری هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. که به شما مشاوره مامایی لیلا علی آبادی را معرفی کردیم!

به‌نظرتون این مطلب چطور بود؟
+1
5
+1
0
+1
0

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لیلا علی‌آبادی

مشاوره مامایی

لیلا علی ابادی عضو انجمن علمی مامایی ایران٬ عضو نظام پزشکی ایران با شماره نظام پزشکی:م-۶۶۴۳۸ ٬ کارشناس مامایی و ماماهمراه٬ دارای مدرک زایمان فیزیولوژیک در حوزه ورزش بارداری و یوگای بارداری و زایمان مشاوره تغذیه برای بارداری سریع و اموزش تغذیه در بارداری دوره های آمادگی برای زایمان و مشاوره های زناشویی و رابطه جنسی فعالیت دارند.

 

مزایای ویزیت آنلاین:

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر