عوارض قرص ال دی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

یکی از دغدغه‌های برخی از بانوان، جلوگیری از بارداری است. قرص ال دی به عنوان یک قرص هورمونی با مقادیر کمتر هورمون می‌تواند جهت جلوگیری از حاملگی موثر باشد. اگر شما نیز فعلاً نمی‌خواهید باردار شوید، می‌توانید برای جلوگیری از بارداری بعد از ریختن اسپرم البته تحت نظر پزشک برای مصرف این قرص اقدام نمایید. این قرص‌ها تا حد زیادی از باردار شدن جلوگیری می‌کنند. البته پیش از مصرف، اطلاع از عوارض قرص ال دی لازم است. برای آشنایی بیشتر با این روش پیشگیری از حاملگی با کارشناس مامایی لیلا علی آبادی همراه شوید.

مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی

قرص ضد بارداری ال دی

یکی از راه‌ها برای پیشگیری از بارداری مصرف قرص ال دی توسط خانم است. در گذشته قرص‌های پیشگیری با مقادیر بسیار زیاد هورمون استفاده می‌شدند که عوارض زیادی داشتند؛ اما امروزه قرص ضد بارداری ال دی به عنوان یک قرص با مقادیر کمتر هورمونی کاربرد زیادی دارد و در بین بانوان محبوب است؛ زیرا استفاده از آن با عوارض کمتری همراه است. این قرص با داشتن مقادیر استروژن و پروژسترون از تخمک گذاری جلوگیری می‌کند.

همچنین افزایش پروژسترون در بدن سبب افزایش غلظت مخاط دهانه رحم شده و نمی‌گذارد اسپرم به تخمک‌های آزاد برسد. البته این قرص‌ها علاوه بر پیشگیری از بارداری کاربردهای دیگری همچون درمان بیماری‌های زنان، برطرف کردن دردهای پریودی، تنظیم هورمون‌ها، پریود شدن سریع، عقب انداختن پریود، از بین بردن کیست‌های خوش خیم رحم و تخمدان نیز دارند که با نام‌های تجاری یاسمین (Yasmin)، یاز  (Yaz)، کاریوا (Kariva) ، بیاز (Beyaz)و انپرس (Enpresse) به فروش می‌رسند.

قرص ضد بارداری ال دی
قرص ضد بارداری ال دی

جلوگیری از بارداری بعد از ریختن اسپرم با قرص ال دی

برخی از افراد می‌خواهند بعد از برقراری رابطه جنسی خیالشان بابت جلوگیری از بارداری راحت باشد. به هر حال همانطور که می‌دانید با ریختن اسپرم پس از مقاربت امکان بارداری وجود دارد. برای کاهش این احتمال بانوان می‌توانند قرص ال دی مصرف کنند. در حالت عادی یعنی بدون آنکه ال دی مصرف کرده باشید، پس از آزادسازی تخمک از تخمدان‌ها در صورت وجود اسپرم، احتمال بارداری وجود دارد.

در صورت لقاح اسپرم و تخمک پس از رابطه جنسی سلول تخم ایجاد شده و با اتصال به داخل رحم پس از مدتی به جنین تبدیل می‌شود. زمانی که یک خانم بخواهد جلوگیری از بارداری بعد از ریختن اسپرم با قرص ال دی را پیش ببرد، تخمک گذاری ر بدنش متوقف می‌شود و با تغییر مخاط دهانه رحم نمی‌گذرد اسپرم به تخمک دسترسی پیدا کند. حتی این قرص‌ها می‌توانند با تغییر پوشش رحم از کاشت تخمک بارور شده جلوگیری نمایند.

عوارض قرص ال دی
عوارض قرص ال دی

چند ساعت بعد از رابطه می‌توان قرص ال دی خورد؟

هنگام تجربه یک رابطه جنسی محافظت نشده یا با داشتن رابطه‌ای که کاندوم در آن پاره شده باشد، ممکن است مقداری اسپرم وارد دهانه رحم شده و بارداری اتفاق بیافتد. در چنین موقعیتی افراد سوال می‌کنند که چند ساعت بعد از رابطه می‌توان قرص ال دی خورد؟ آیا امیدی برای جلوگیری از حاملگی وجود دارد؟ در چنین شرایطی مصرف قرص ال دی (LD) با روش اورژانسی پیشنهاد می‌شود. مصرف این قرص‌ها باید حداکثر تا سه روز یا 72 ساعت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده آغاز شودتا بیشترین تاثیر را داشته باشد. برای استفاده این مدلی لازم است قرص ال دی را برای بار اول 4 عدد قرص مصرف کرده و 12 ساعت بعد ۴ قرص دیگر میل ‌کنید.

اگر قرص اچ دی (HD) در درسترس دارید و میخواهید به عنوان روش جلوگیری اورژانسی از آن استفاده کنید باید دو عدد قرص را در ابتدا و بعد از 12 ساعت مجدد 2 قرص دیگر مصرف کنید. این روش هم بهتر است حداکثر تا 72 ساعت بعد از رابطه انجام شود تا بیشترین تاثیر را داشته باشد.

در آخر باید حتما این نکته را مد نظر داشته باشید که استفاده از روش اورژانسی حداکثر سه بار در سال مجاز است که بیشتر پیشنهاد نمی شود چون سیکل تخمدانی را به هم میریزد و دچار نامنظمی سیکل قاعدگی خواهید شد.

عوارض قرص ال دی
عوارض قرص ال دی

تاثیر قرص ال دی بعد از چند روز است؟

اگر در رابطه با مدت زمان تاثیر و عملکرد قرص ال دی سوال دارید، باید بگوییم که این قرص‌ها عمدتا تاثیر خود را در اولین ماه شروع مصرف آغاز می‌کنند، البته این به شرطی است که شما دقیقا طبق دستور پزشک به مصرف قرص‌ها بپردازید.

با این حساب جهت جلوگیری از بارداری بعد از ریختن اسپرم با قرص ال دی لازم است طی ماه اول با استفاده از دیگر روش‌های جلوگیری از بارداری همچون کاندوم خیال خود را راحت کنید؛ به این ترتیب می‌توانید مطمئن باشید که باردار نمی‌شوید. بعد از عبور از ماه اول دیگر لازم نیست از طریق سایر روش‌های جلوگیری از حاملگی رابطه جنسی برقرار کنید؛ زیرا قرص تاثیر خود را گذاشته و می‌تواند خاطر شما جهت پیشگیری از حاملگی را راحت کند. به طور خلاصه پس از ماه اول می‌توانید جلوگیری از بارداری را تنها به قرص ال دی بسپارید.

عوارض قرص ال دی
عوارض قرص ال دی

بررسی عوارض قرص ال دی

در کل همانگونه که استفاده از قرص ال دی برای پیشگیری از بارداری تاثیر زیادی دارد، می‌تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. البته با نجام ترفندهایی می‌توان تا حدودی شدت بروز این عوارض را کاهش داد؛ برای مثال توصیه می‌شود که پیش از خوابیدن قرص را میل کنید تا عوارض کمتری را حس کنید. همچنین بانوانی که موفق به گرفتن وقت برای انجام عمل جراحی شده‌اند، باید پیشگیری یا درمان با ال دی را از چند هفته قبل از جراحی توقف کنند؛ چرا که این قرص‌ها ممکن است منجر به بروز ترامبوآمبولیسم شوند.

برخی از افراد برای استفاده از این قرص‌ها نگران تاثیرات آن بر اعصاب هستند، طبق تحقیقات انجام شده اثبات شده است که این قرص ممکن است بر خلق و قوی مصرف کنندگان تاثیرات سوء بگذارند؛ اختلال در خواب، افسردگی و … از تاثیرات این قرص بر اعصاب هستند. به طور کلی مصرف قرص ال دی را می‌توان در دو دسته زیر طبقه بندی کرد:

 عوارض خفیف قرص ال دی

عوارض شایع آن دسته‌ از عوارض هستند که بیشتر در بین مصرف کنندگان دیده شده‌اند و تا حدی طبیعی به شمار می‌روند. این عوارض رایج به شرح زیر هستند:

  • حالت تهوع
  • افزایش وزن
  • افزایش درد در سینه‌ها یا متورم شدن آنها
  • افزایش رشد موهای زائد
  • دیدن مقداری کم خون یا اصطلاحا لکه بینی در بین پریود
  • تغییرات اخلاقی
  • آکنه
  • سردرد خفیف
  • ملاسما (تیره شدن پوست صورت)

عوارض جانبی جدی قرص ال دی

برخی از عوارض جانبی مصرف این قرص‌ها کمتر در بین مصرف کنندگان رخ می‌دهند؛ اما بروز این علائم را نباید نادیده بگیرید؛ چرا که ممکن است این عوارض نشان دهنده مشکلات جدی‌تر باشند که از آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه؛ همان دردهای شدید که قطع نمی‌شوند
  • تاری دید
  • مشکلات چشم
  • احساس درد زیاد در شکم و اطراف آن
  • حمله‌ قلبی
  • لخته شدن خون
  • سکته‌ مغزی
  • وجود تورم، التهاب یا داشتن درد در پاها و ران‌ها
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی

موارد تاثیرگذار بر عوارض قرص ال دی

یکی از الزامات مصرف داروهای ضد بارداری، عدم استعمال سیگار است. سیگار کشیدن همراه با مصرف این قرص می‌تواند احتمال بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. همچنین زنان با شرایطی همچون حمله قلبی یا سکته، لخته شدن خون در پاها، ریه‌ها یا چشم‌ها، تومور کبدی، درد قفسه سینه، خونریزی واژینال بی‌دلیل، ابتلا به سرطان پستان، داشتن یا مشکوک بودن به هر نوع سرطان‌های حساس به هورمون، فشار خون بالای کنترل نشده و … نباید این قرص را مصرف کنند.

قرص ال دی برای پریود شدن سریع

همانطور که اشاره کردیم قرص ال دی برای پریود شدن نیز به کار می‌رود. چنانچه پریود شما در نتیجه به هم خوردن مسیرهای هورمونی یا ساختاری به تاخیر افتاده باشد، می‌توانید از قرص ال دی استفاده کنید. در واقع با مصرف قرص ال دی می‌توان تا حد زیادی در منظم کردن پریود و تنظیم عملکرد تخمدان‌ها موثر بود.

شیوه‌های متعددی برای منظم کردن پریودی وجود دارند؛ اما به دلیل آنکه عوارض قرص ال دی کمتر از سایر روش‌ها است، مصرف آن بیشتر به بیماران توصیه می‌شود. برای برخورداری از اثرات پریود شدن با مصرف قرص ال دی باید یک بسته ۲۱ عددی از این قرص را تهیه کنید و مصرف آن را به صورت روزانه شروع نمایید. چند روز پس از مصرف آخرین قرص یعنی قرص بیست و یکم می‌توانید منتظر پریود شدن باشید.

قرص ال دی برای پریود شدن
قرص ال دی برای پریود شدن

قطع خونریزی با قرص ال دی

بانوان به دلایل مختلف از جمله برنامه‌های ورزشی، سفر به مکان‌های زیارتی و … ممکن است بخواهند تاریخ قاعدگی خود را تغییر دهند. در واقع این افراد می‌خواهند در زمان مشخص خود جلوی خونریزی پریودی را بگیرند. جالب است بدانید که با مصرف قرص ضدبارداری نه تنها می‌توان پریود شد؛ بلکه با استفاده از آن امکان قطع خونریزی نیز وجود دارد. البته برای قطع خونریزی با قرص ال دی باید استفاده از قرص را جور دیگری پیش ببرید.

برای این کار لازم است شروع مصرف این قرص را از روز ۵ تا ۷ دوره ماهانه خود قرار دهید و برای جلوگیری از پریودی باید مصرف را تا زمان مورد نظر ادامه دهید. پس از قطع قرص تا ۳ روز طول می‌کشد تا قاعدگی شروع شود. در صورت مشاهده لکه بینی در طول استفاده از قرص طبق صلاحدید پزشک می‌توانید برای دریافت مقدار بیشتر استروژن دو قرص را جایگزین یک قرص کنید. با آنکه مصرف این قرص‌ها برای قطع خونریزی تاثیر زیادی دارد؛ اما به هر حال نباید عوارض قرص ال دی را نادیده بگیرید. با این حساب توصیه می‌کنیم که حتماً برای قطع خونریزی با این قرص دلیل موجهی داشته باشید.

نحوه مصرف قرص ال دی برای جلوگیری از پریود

قرص ال دی یکی از قرص‌های ضد بارداری است که معمولاً برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود. این قرص‌ها می‌توانند هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون را در بدن افزایش دهند، که باعث مسدود شدن رحم و جلوگیری از تخمک‌گذاری می‌شود. این قرص‌ها همچنین می‌توانند تأخیر یا حتی جلوگیری از پریود (قاعدگی) را فراهم کنند، اما استفاده از آنها باید با دقت و طبق راهنمایی پزشک صورت گیرد. در ادامه، راهنمایی‌هایی برای مصرف قرص ال دی برای جلوگیری از پریود آورده شده است:

۱. مشاوره پزشکی: قبل از شروع مصرف هرگونه قرص ضد بارداری، شما باید با یک پزشک یا ماما مشورت کنید. پزشک شما می‌تواند شما را برای تشخیص و پیگیری منظم و درمان مناسب راهنمایی کند.

۲. شروع مصرف: معمولاً مصرف قرص ال دی باید در روز اول از دوره‌ی پریودی شروع شود. اگر شما قرص را برای جلوگیری از پریود استفاده می‌کنید، مصرف قرص را باید قبل از انتظار آغاز شروع دوره‌ی پریودی شروع کنید.

۳. مداومت در مصرف: برای جلوگیری از پریود، شما باید قرص ال دی را هر روز در همان ساعت معین مصرف کنید، حتی اگر رابطه جنسی نداشته باشید.

۴. توقف مصرف: در صورتی که می‌خواهید پریود خود را آغاز کنید، باید قرص را توقف دهید. این ممکن است منجر به آغاز دوره‌ی پریودی شما شود. اما باید توجه داشته باشید که بعد از توقف مصرف، ممکن است چند روز طول بکشد تا پریود شروع شود.

۵. پیگیری پزشکی: مصرف قرص ال دی و تنظیم پریود باید تحت نظارت پزشک شما صورت گیرد. هرگونه عوارض جانبی یا مشکلاتی که در طول مصرف قرص ال دی تجربه می‌کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که استفاده از قرص‌های ضد بارداری برای جلوگیری از پریود یا تنظیم دوره‌های پریودی باید به دقت و زیر نظر پزشک صورت گیرد و باید با مشورت پزشک خود این تصمیم را بگیرید

سخن آخر

برای پیشگیری از حاملگی یکی از قرص‌های موثر قرص ال دی است. این قرص با داشتن هورمون‌های زنانه می‌تواند تخمک گذاری را به تاخیر بیندازد. البته در رابطه با مصرف این قرص‌ها ممکن است برخی از بانوان اطلاعات کافی نداشته باشند که در این مطلب به نکاتی از جمله عوارض قرص ال دی اشاره کردیم. به طور خلاصه عوارض این قرص‌ها شامل حالت تهوع، درد و التهاب جزئی در سینه‌ها، تغییرات خلقی، سردرد خفیف، افزایش رشد موهای زائد و … هستند که با انجام نکاتی می‌توانید آنها را کاهش دهید.

مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
مشاوره مامایی ویزیت آنلاین مامایی دکتر مامایی
به‌نظرتون این مطلب چطور بود؟
+1
9
+1
6
+1
2

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لیلا علی‌آبادی

مشاوره مامایی

لیلا علی ابادی عضو انجمن علمی مامایی ایران٬ عضو نظام پزشکی ایران با شماره نظام پزشکی:م-۶۶۴۳۸ ٬ کارشناس مامایی و ماماهمراه٬ دارای مدرک زایمان فیزیولوژیک در حوزه ورزش بارداری و یوگای بارداری و زایمان مشاوره تغذیه برای بارداری سریع و اموزش تغذیه در بارداری دوره های آمادگی برای زایمان و مشاوره های زناشویی و رابطه جنسی فعالیت دارند.

 

مزایای ویزیت آنلاین:

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر